Programma-overzicht

Overzicht van de 7 lesdagen van de internationale Masterclass New Food Concepts

 

Voorjaar 2018

In het voorjaar van 2018 vindt het vierde New Food Concepts programma plaats. Startdag van de Masterclass New Food Concepts is dinsdag 15 mei 2018. De opleidingsdagen in New York vinden plaats van 28 mei t/m 2 juni 2018. De afsluitende lesdag is gepland op dinsdag 12 juni 2018.

Programma

De MasterClass New Food Concepts is een Executive Program en biedt de gelegenheid om midden in de dynamische omgeving van een grote wereldstad lessen te leren van professionals en academici uit de food-industry, analyses over succescases te maken en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten uit foodservice en foodretail.

De 7 lesdagen bevatten 15 lesblokken met cases, conceptbezoeken en gastcolleges.

9

STARTDAG

Locatie: Nederland. 09:00 – 20:00 uur
Kennismaking, introductie New Food Concepts Executive Program

  • Veranderingen en krachten in de foodsector. De samenhang van de ‘change factors’
  • Internationale foodtrends en foodshoppergedrag
  • De foodshopper van de toekomst
9

DAG 2: REIS- EN LESDAG

Locatie: Amsterdam – New York City

  • Introductie foodshoppertrends New Food
  • 1e case met groepsanalyse: fresh, local, pride, authenticity, foodretail
  • dinner time
9

DAG 3: THE AMERICAN MARKET TRANSFORMS EUROPE

Locatie: New York City

  • College: ‘Amerikanen zijn niet gek’ – life & business in the States
  • Vier New York Concepts: cases en uitwerken
  • Meeting
  • Dinner & Tourist time
9

DAG 4: SUCCESS FACTORS & CHANGING CONCEPTS

Locatie: New York City

  • College: ‘changing markets & new concepts’. Gaat Amerika voorop?
  • Life on the go, consumers on the move
  • Case study
  • Explore New York
9

DAG 5: THE FUTURE OF FOODRETAIL & FOODSERVICE

Locatie: New York City

  • College: leren van!
  • Case study
  • Concepten vertalen: hoe foodservice en foodretail in elkaar overvloeien
  • Food & Leisure: analyzing and fun
9

DAG 6: ENJOY THE CITY

Locatie: New York City

  • Slotcollege en evaluatie
  • Toelichting eindopdracht
  • Free time
  • Terugreis naar Nederland (late avondvlucht)
9

DAG 7: TERUGBLIKKEN, SAMENVATTEN, LESSEN

Locatie: Nederland (09:00-17:00)

  • Discussie & feedback n.a.v. eindopdracht
  • Samenvatten en slotles
  • Certificaatuitreiking

Tijdens het programma bezoeken we diverse concepten. Natuurlijk geven we nog niet alle details weg, maar bezoeken aan Wegmans, Eataly, Whole Foods en Trader Joe staan in ieder geval op het programma, net als het bezoeken van een sports food leisure evenement.

Inschrijven: wie gaan er mee?

Sluit u aan bij de organisaties die in de eerste en tweede lichting mee gingen met het New Food Concepts programma, waaronder: Van der Valk, C1000, Detailresult (Dirk v/d Broek & Dekamarkt), Douwe Egberts, HMS Host, Plus, Hoogvliet, de HotelManagementschool, Meat Friends Best, FrieslandCampina, Bakerstreet en Zilte Zoen.

Inschrijven voor New Food Concepts is heel gemakkelijk. Kijk bij ‘Inschrijven’ om het inschrijfformulier te downloaden en voor alle andere gegevens.

Klik hier om te lezen hoe een eerdere lichting terugkijkt op het programma.